Negociació empresarial: “pseudo-infografia”

o guanyem totes les parts o no és convenient

o guanyem totes les parts o no és convenient

(Leer el artículo en castellano)

La imatge que acompanya aquest article la utilitzo en les meves classes i resulta útil per transmetre el missatge: “o guanyem totes les parts o no és convenient”

Del tema de la negociació ja hem parlat en “Només és negoci si convé a les dues parts

Avui porto una visió còmica ( o tràgic – còmica ) perquè em permet destacar i exagerar els errors que cometem habitualment.

D’aquesta manera podem observar que els ” danys ” de tal actuació porten a una posició perdedora de les dues postures.

No negociació. Tots dos perden.

En el nostre exemple Què importa qui arribava abans? ¿Què han aconseguit demostrar mantenint la seva postura fins a les últimes conseqüències? (a part la seva tossuderia absurda).

La reflexió és evident, cedir una mica, molt poc, hauria permès a tots dos passar el peatge d’una forma molt més ràpida, econòmica i eficient. Tots dos haguessin guanyat. Òbviament una posició molt més convenient.

Quin és el cost de la manca de flexibilitat? Sens dubte absolutament inassumible.

Si, la imatge és de riure, però Quantes vegades hem actuat de forma similar? Quants negocis malmesos com a conseqüència d’una postura inflexible? Quin és el cost de tal ineficiència?

Ens ho podem permetre?

Segur que si recordem aquesta imatge podrem millorar les nostres negociacions amb clients, proveïdors, bancs, etc. Quants cops hem malmès un negoci per no cedir alguna nimietat?

Cordialment

Raimon

Darrera revisió: 17 de febrer de 2014

Si aquest article li ha semblat interessant, si us plau, comparteixi amb els seus amics. Per això pot utilitzar qualsevol de les xarxes proposades a continuació.

Moltes gràcies!

Print Friendly, PDF & Email