Direcció Financera Externa

Direcció financera i gestió empresarial externa o externalitzada.

En el moment actual, amb una economia immersa en una profunda crisi tant econòmica com financera, es fa necessària una direcció financera que, sense descuidar el llarg termini, s’enfoqui en una gestió optimitzadora de la liquiditat a curt termini; avui més que mai “cash is king “.

Planificació.

Cal anticipar com serà el mercat en els propers mesos i actuar en conseqüència, plantejant escenaris de rendibilitat del negoci. Únicament anticipant encertadament el futur podrem assolir eficientment els objectius fixats.

Eficiència.

Com a conseqüència dels continus canvis que estan experimentant els mercats, els models que basaven el pressupost en el comportament històric han perdut la seva vigència. Es fa necessària una gestió empresarial d’alta eficiència.

Aquesta eficiència obliga que la direcció financera estigui atenta als canvis, mantenint ben informada (correcta definició d’indicadors) i que sigui ràpida en la presa de decisions (quadre de comandament ben estructurat).

Especialització.

L’empresari no pot ser un especialista en tots els àmbits, la contractació d’una direcció financera externa li permet contractar un especialista sense assumir nous costos laborals.

Les noves tecnologies possibiliten una proximitat i accessibilitat a un cost reduït i assumible per a la Pime. El valor afegit del consultor ha de ser l’acompanyament constant a l’empresa en la consecució d’aquests objectius.

Avui especialment puc aportar valor afegit en el control de gestió empresarial. El ventall de serveis en què puc col·laborar amb l’empresa abasta temes com ara :

  • Control de gestió dels diferents elements del patrimoni empresarial
  • Anàlisi pressupostari i prevenció de liquiditat.
  • Prevenció i seguiment de la morositat
  • Negociació bancària
  • Control i gestió de les Necessitats Operatives de Fons
  • Definició, implementació i seguiment d’indicadors adequats per a l’optimització de les diferents partides d’ingressos i despeses.

L’objectiu final ha de ser la maximització de l’eficiència. És probablement l’objectiu millor alineat amb els interessos de l’empresa i amb la seva responsabilitat social.

Direcció financera externa. Més informació

Si està interessat en rebre més informació sobre aquests i altres serveis que puc oferir, no dubti en contactar-me i amb gust coordinarem una entrevista personal o telefònica (+34 93 539 90 90).

Confiant que tinguem l’oportunitat de conèixer-nos rebi una cordial salutació.

Raimon Serrahima Formosa

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *