Vendre sense marge és molt fàcil!

Vendre sense marge és molt fàcil!

Vendre sense marge és molt fàcil!

(Leer el artículo en castellano)

Una venda sense marge no és una venda.

Acabo de mantenir una reunió amb un equip de 3 emprenedors que han realitzat un grandíssim estudi teòric de la posada al mercat dels seus productes.

Han analitzat pràcticament totes les facetes possibles del mercat. Distribució de vendes, canals, preus, descomptes, etc.

He assistit a una presentació molt elaborada (últimament prezi va guanyant a power point).

Però m’he convertit en el desbaratador de la reunió quan se m’ha ocorregut preguntar Quin és el cost del producte?

Després de múltiples divagacions han arribat a la conclusió que, de fet, l’anàlisi detallada dels seus costos no havia estat [encara] objecte d’estudi. A més, en aquest cas molt em temo que quan analitzin els seus costos tanquin el projecte. Per sort per a ells la pregunteta de marres els haurà evitat pèrdues quantioses.

I desgraciadament és alguna cosa que veig succeir amb certa freqüència en els projectes d’emprenedoria que estic veient últimament.

Què està passant?

Em sembla que l’actual situació econòmica està portant al fet que proliferin els emprenedors de “cap de setmana”. Són emprenedors que en una reunió d’amics inicien una conversa sobre un possible producte o servei més o menys genial. La conversa va derivant cap a la facilitat d’obtenir beneficis elevadíssims.

Es construeixen castells en la sorra.

Cal preguntar-se:

Quin és el cost de la meva producció?

Quin és el preu de venda net que podré obtenir?

Així podrem respondre Quin és el marge que obtinc?

Perquè, no ho oblidem, sense marge no hi ha supervivència.

Cordialment

Raimon

Última revisió: 13 de desembre de 2012

Si aquest article li ha semblat interessant, per favor, comparteixi-ho amb els seus amics. Per a això pot utilitzar qualsevol de les xarxes proposades a continuació.

Moltes gràcies!

Print Friendly, PDF & Email