Què és el micromecenatge o crowdfunding?

Què és el micromecenatge o crowdfunding?

Què és el micromecenatge o crowdfunding?

(Leer el artículo en castellano)

Avui he rebut una sol·licitud de mecenatge per a la publicació del llibre “Joaquím Aragonés. De Rubí a Mauthausen”. Es tracta d’un repàs a la història del segle XX aprofundint en el fet de l’exili i la deportació.

Òbviament el recomano, i fins i tot els sol·licitaria participar en el finançament del projecte, a Rubí hi tinc arrels familiars i d’amistat. Però si l’he portat al blog és amb la finalitat de prendre-l d’exemple per parlar del concepte de micromecenatge.

Què és el micromecenatge o crowdfunding?

El micromecenatge és el finançament col·lectiu o popular d’un projecte d’inversió.

Actualment, el micro finançament està adquirint gran importància en el desenvolupament de nous projectes. I a això estan ajudant moltíssim les diferents xarxes socials que possibiliten la seva ràpida difusió.

Tant és així que avui és habitual que projectes sense finalitat econòmica, per exemple projectes humanitaris, artístics, de difusió cultural, etc, utilitzin aquesta forma de finançament. Llavors més que d’inversió hauríem de parlar de donació.

Recordem que les donacions són la principal font de finançament de moltes organitzacions sense ànim de lucre.

Cadascun dels mecenes participa en el projecte amb una aportació reduïda. I per reduïda em refereixo a quanties que en alguns projectes poden ser d’1 o 2 euros. En el nostre exemple, l’objectiu és finançar 8.900. – €, i es preveuen aportacions a partir de 5. – €.

Cordialment

Raimon

Darrera revisió: 2 de desembre de 2013

Si aquest article li ha semblat interessant, si us plau, comparteixi amb els seus amics. Per això pot utilitzar qualsevol de les xarxes proposades a continuació. Moltes gràcies!

Print Friendly, PDF & Email