Arriben temps millors.

Morositat. Arriben temps millors.

Morositat. Arriben temps millors.

Millorant els terminis de cobrament

Llegeixo al “VII Estudio de la Gestión del Riesgo de Crédito en España” elaborat per Crédito y Caución i Iberinform que en complir-se quatre anys de la realització del primer d’aquests estudis “Per primera vegada en la sèrie històrica, l’estudi reflecteix una millora clara, profunda i general de molts dels seus paràmetres: els terminis de pagament s’estan escurçant, l’impacte dels impagats s’està reduint i la negociació vinculada al manteniment de la relació comercial torna a formar part de les tècniques de recobrament. “

Sens dubte, bones notícies. Ja era hora!

És evident que part d’aquesta notícia és conseqüència que les empreses que han sobreviscut a aquests 4 anys ho han fet perquè ja eren eficients i/o perquè han millorat la seva eficiència. Sens dubte, part d’aquesta millora és llavors conseqüència que els que han sobreviscut eren els que ja complien les seves obligacions comercials (terminis de pagament, etc ).

Però aquesta obvietat no resta mèrit a l’èxit assolit.

A més augura que arriben temps millors.

Les empreses que han sobreviscut estan per la feina.

Em sorprèn especialment l’expressió “la negociació vinculada al manteniment de la relació comercial torna a formar part de les tècniques de recobrament ” Al meu entendre (i en la meva experiència) aquest manteniment de la relació comercial mai s’ha perdut en les tècniques de recobrament. Entenc que mantenir la relació comercial és sempre l’orientació de tota negociació encaminada a la recuperació d’un impagat. I sovint aquesta relació se salva.

… Encara que també és cert que aquests últims anys, en ocasions, ha estat necessari acceptar que la relació comercial era insalvable i calia preservar el nostre dret de cobrament. Per això em sorprèn especialment l’expressió anterior, assumeixo que ens estan dient que la viabilitat del cobrament de la morositat ja no compromet aquesta relació comercial. La qual cosa de nou és una bona notícia.

Cordialment

Raimon

Darrera revisió: 2 de juny de 2014

Si aquest article li ha semblat interessant, si us plau, comparteixi amb els seus amics. Per això pot utilitzar qualsevol de les xarxes proposades a continuació.

Moltes gràcies!

Print Friendly, PDF & Email