Què és un préstec multidivises?

177_multidivisa

 (Leer el artículo en castellano)

Es tracta d’un préstec realitzat en una moneda diferent de la de curs legal al país de contractació del préstec.

Un préstec multidivisa és un préstec subscrit en una o diverses monedes estrangeres per possibilitar l’especulació tant pel que fa als diferents tipus d’interès com als diferents tipus de canvi que regeixen a cada mercat de la divisa corresponent. Òbviament té un marcat caràcter especulatiu.

Incorpora diferents riscos, dels quals convé destacar:

Risc de tipus de canvi: És conseqüència de la utilització de monedes diferents de la moneda nacional. La fluctuació del tipus de canvi de la moneda del mercat respecte de la moneda nacional origina variacions del valor negociat afectant directament el nominal del préstec que per al prestatari i referit a la seva moneda original esdevé import variable. Pot ser mitigat si el prestatari disposa de rendes originades al país de la divisa corresponent.

Risc de tipus d’interès: poden produir-se canvis de tendència que avaluïn la divisa respecte de la moneda pròpia i encareixi el nominal del préstec. La variabilitat del tipus d’interès portarà a una variabilitat del valor de la transacció.

En base a l’actual legislació, es tracta d’un producte financer complex, pel que no és un producte indicat per a un perfil conservador o amb aversió al risc.

Cordialment

Raimon

Darrera revisió: 6 de maig de 2013

Si aquest article li ha semblat interessant, si us plau, comparteixi amb els seus amics. Per això pot utilitzar qualsevol de les xarxes proposades a continuació.

Moltes gràcies!

Print Friendly, PDF & Email